Menu

Korte Historie

De oorsprong van Les Blancards gaat terug naar de 14de eeuw, gebouwd als versterkte boerderij wat nog steeds goed te zien is aan de bouwstijl met dikke stenen muren, een binnenhof en de 2 grote entree poorten en gelegen aan een heuvel net uit de wind. Vanaf begin 19e eeuw was het in gebruik door benedictijnen tot de 1980er jaren. Daarna is het gerenoveerd en werd er elektriciteit en stromend water aangelegd.

Vanaf 2008 is Les Blancards door de huidige eigenaar steeds verder gemoderniseerd en heeft het zijn deuren met 3 gites voor het toerisme geopend. De totale capaciteit voor de verhuur is 14 personen.

Les Blancards is gelegen aan het einde van de route des Blancards op een eigen terrein van 5 Hectare heuvelland. Typisch voor de Ardèche zijn de vele terrassen met oude stenen muren welke in die tijd zonder cement aangelegd zijn.

In de loop van de afgelopen 12 jaar zijn de meeste muren binnen en buiten opnieuw gevoegd en is gemoderniseerd. Diverse deuren en ramen zijn vervangen en de gîtes ondergaan een modernisering met nieuwe keukens en badkamers.

U treft een unieke sfeer aan in een pand dat een geschiedenis heeft van ongeveer 700 jaar met moderne faciliteiten en comfort.

Team les Blancards

Voor het seizoen 2024 heet ik u hartelijk welkom.

 

De werkzaamheden in de tuin rondom les Blancards met vernieuwingen van de eeuwen oude muren naar het zwembad op de heuvel, uitbreiding van de verlichting, het plaatsen van doeken voor extra schaduw en de betegelingen rondom het zwembad aan de zuidzijde zijn in 2023 voltooid.

Ik wens iedereen alvast een fijne vakantie.
Loek

Faciliteiten

Naast uw Gîte, zijn er diverse faciliteiten om uw vakantie @ les Blancards aangenamer te maken.

 

Zomerkeuken.

In de patio bevindt zich een grote overdekte half open zomerkeuken volledig uitgerust met gasfornuis en grote tafel voor 16 personen. Deze staat ter beschikking voor de gasten. Uitzicht op de tuin met jeux de boules baan en zwembad

 

Cave á vin

In een oude kelder bevindt zich de cave á vin waar we voor u een selectie wijnen uit de Ardéche aanbieden. Prijzen zijn gelijk aan hetgeen u bij de Vignerons betaald.

 

Boodschappen

In het dorp kunt u terecht voor de bakker, slager en groenten van de lokale boeren. Er is ook een Apotheek en een café restaurant.

In Rosieres is op 6 km een center commercial met Supermarkten etc voor uw dagelijkse boodschappen.

 

BBQ

Les Blancards ligt in een bos en daardoor kan alleen op de daarvoor voorziene plaats gegrild worden. Een BBQ is aanwezig.

 

Terrassen in de zon of schaduw

Rondom les Blancards bevinden zich diverse terrassen zodat alle gasten de mogelijkheid hebben een eigen plaats te vinden.

 

Lounge

Een oud gewelf met zicht op de tuin bied verkoeling in de warme zomer dagen.

 

Wandelen

Meteen vanuit les Blancards kunt u direct prachtige wandelingen maken en de bosrijke omgeving verkennen. Op eigen terrein zijn ook diverse paden en kunt u naar het beekje “Blajoux” dat in Augustus droog staat of naar de eigen bron met waterbassins welke voor de irrigatie van de groente tuin gebruikt werd.

 

Fietsen / Motorrijden

Direct vanuit les Blancards kunt u prachtige routes starten in de Cevennen, Monts d’Ardéche, en Gorges d’Ardéche. De 2-wielers kunnen veilig in de garage staan.

 

Zwemmen

De zwembaden van 4 x 8 en 5 x 10 met kiezelstrand in de tuin bieden verfrissing.

In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden om in een riviertje te zwemmen. Zie daarvoor de pagina Informatie omgeving en activiteiten.

 

Jeux de boules

Onze baan biedt de mogelijkheid om het typische Franse Spel te oefenen en is ’s-avonds verlicht.

 

Er zijn ook mogelijkheden voor tafeltennis, badminton, etc

 

Was gelegenheid

Voor de gasten staan een wasmachine, strijkijzer en strijkplank ter beschikking.

 

Kleine kinderen

Voor kleine kinderen hebben we een kinderbed en kinderstoel voor aan tafel.